.

Tot ce trebuie sa stii despre RETUR - Drepturile Clientului

Puțini dintre cei care cumpără online sunt la curent cu drepturile consumatorilor, asigurate prin legislație.

Iată cinci lucruri pe care ar trebui să le știi despre returul unui produs achiziționat online:

 

  1. Produsele achizitionate se pot returna in termen de 14 zile calendaristice (sau mai mult) in functie de politica fiecarui magazine online.

Termenul decurge de la intrarea in posesia fizica a produsului.
De reținut este că există unele excepții de la retur, de exemplu dacă acel produs a fost personalizat sau daca este vorba despre produse alimentare sau consumabile.

  1. Un produs poate fi returnat fara sa fie necesara o explicație din partea cumparatorului

Vanzatorul te poate intreba care este motivul, dar nu esti obligat sa raspunzi: „Aveți dreptul de a va retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele”. Nu trebuie decât să completezi un formular de retur (pe care magazinul online este obligat sa-l publice pe site) si sa-l trimiti prin orice metoda doresti.

  1. Magazinul poate sugera un alt produs, dar clientul nu este obligat sa accepte

Magazinul nu te poate obliga sa-ti alegi alt produs din magazinul lui. Aceasta nu poate fi decat o intelegere intre tine si magazin, nu este prevazuta de lege.  Atentie la costurile de transport pentru retur! Tu esti cel responsabil de aceste costuri si ele nu-ti vor fi rambursate.

  1. Daca ai cumparat online, dar ai ridicat comanda din magazin, se aplică dreptul de retragere de 14 zile calendaristice

Comanda a fost finalizata online (contractul a fost incheiat fara prezența fizica in acelasi loc a vanzatorului și a cumparatorului), chiar daca plata se face in magazin (sau la punctul de lucru al magazinului), deci vei avea tot 14 – 30 zile calendaristice la dispoziție pentru a returna produsul, in cazul în care nu esti mulțumit de acesta.

  1. Nu esti obligat sa returnezi produsul in ambalajul original

In schimb trebuie returnate toate accesoriile cu care produsul a fost livrat inițial. Orice urma de uzura adusa acestora scade valoarea produsului, deci nu vei mai putea recupera toti banii platiti.

Il verifici sau il probezi și, dacă nu esti mulțumit, apelezi cat de repede la dreptul de retragere.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri / 09:00 - 17:30

0721.582.426 office@maddiva.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!